Monday, October 23, 2006


Bayram deyince sizin aklınıza ne gelir? Benim aklıma tabii ki ilk önce çeşit çeşit bayram şekerleri, çikolatalar gelir. Daha sonra bayramda giyilmek üzere alınmış yeni kıyafetler, ayakkabılar. Ve tabii ki de el öpmek suretiyle anne-baba ve mevcut tüm aile büyüklerinden alınacak bayram harçlıkları. Son olarakta her bayram sabahı radyoda mutlaka ama mutlaka duymaya alıştğım bir Barış Manço şarkısı;

Bugün Bayram
Erken kalkın çocuklar
Giyelim en güzel giysileri
Elimizde taze kir çiçekleri
Üzmeyelim bugün annemizi..

Az kalsın unutuyordum bir de sadece Ramazan bayramına has, koskoca bir aydan sonra, bayram sabahı kurulan mükellef kahvaltı sofrası.

Gerçi artık çoğumuz bayramlara sadece tatil gözüyle bakıyoruz ama eminim size de benim gibi hala böyle naif şeyler hatırlatıyordur bayramlar.Evet arkadaşlar bir Ramazan ayını daha bitirdik ve bayaram ulaştık çok şükür. Hepinizin bayramını kutluyorum. Ailenizle ve sevdiklerinizle nice mutlu bayramlar diliyorum.

10 comments:

MORSALKIM said...

Hiç unutulur mu bayramlar ..Her ne kadar KENT reklamları bizleri huzursuz etsede bu bayramlarda ,o kadar da kötü değil canım..Mutlaka ziyaretleri yapıyoruz .Yapamasakda telafi ediyoruz sonraaaaaaaa:)Hem zaten sadece bayramlarda değil her zaman ziyaret olayına girmekteyiz :)IYI BAYRAMLAR..

Anonymous said...

tisekkür ederüz canimciimmm, yalniz ben büyüklerin cogundan uzak oldugum icin buralarda, apodan zorla aldim harcligi 20kere elini öpüp :)

aaa buarada arkadasim bir film önerir de gidip görmez miyiiiimmmm ;)

Anonymous said...

Selamlar efendim,
ben raso'nun sayfasindan orendim sizi (cok methetmis de!) iyi bayramlar dilemek blokunuz hayirli olsun demek icin ugradim.
Hayirli olsun blokunuz, iyi bayramlar :)

raso: bay Lama bana hic haclik vermediiiiiiiiii,denizlili cimri nolcek :D

>>>>MUSTAFA<<<< said...

Bayramınız mübarek olsun:)

enginar said...

sevgili Lama ve Mustafa cok tesekkur ediyorum. Size de iyi bayramlar diliyorum :))

enginar said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

abowwww candan bu bize tesekkür etmemis :)
bengü bak aklima ne geldi, sen buyaz arabayla cengelköyden gecerken trafikte tugceye rastladin, tugceye naaber dedin arabanin icinden gülerek, soora trafik akmaya baslayinca devam ettin, o sirada tugcenin yaninda agzi acik bi tip vardi! o bendim :) bengümü olum buuu diye :) yani 6sene olmadi, ben seni bu yaz gördüm yaw :))

Anonymous said...

lamacigim pardon buarada
istemeyi bileceksin :P

enginar said...

dogru dogru hatirliyorum. trfigin akacagi tutmustu ama o bu yaz diildi be rahsancim bir onceki yazdi. diil miydi?? :))

Anonymous said...

bilmiyorum bengü! lütfen bana bunak muamelesi yapma :P bilmiyorummmm, ühü ühü :)
tugceye soralim, onun zeka zehir gibidir!