Sunday, October 29, 2006


Gülmeyi sever misiniz?? Ya sinemaya gitmeyi?? Eminim ikisine de cevabınız EVEEET! Peki ya ikisni aynı anda yapmaya ne dersiniz?? O zaman müjdemi isterim: Bonus Card 5.Uluslararası Komedi Filmleri Festivali dün yani 27 Ekim itibariyle başlamış bulunuyor ve 2 Kasıma kadar da devam edecek. Festivalde 8 ana başlık bulunuyor:

1. Fransız Kahkası (ki ben bu bölümün bu sene pek rağbet göreceğini sanmıyorum)
2. Avrupa Gülüyor (Avrupa filmlerini sevenler için iyi bir alternatif)
3. Amerikan Bağımsızları (Amerikan sinemasından vazgeçmem diyenler için)
4. Kısa ve Komik (Kısa filmlere karşı özel bir ilginiz varsa)
5. En Çok Güldüklerimiz (Bu yıl içinde en çok güldüğünüz filmi tekrar izlemek isterseniz)
6. Kemal Sunal Anısına
7. Charlie Chaplin'le Özel Buluşma
8. En Ciddi Komedi Film Yarışması

Festivalin açılışı Pedro Almodovar'ın VOLVER adlı filmiyle yapıldı.Bu filmle Penelope Cruz Cannes' da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanırken, Pedro Almodovar da En İyi Senaryo ödülünü kapmayı başardı. Film Altın Palmiye'ye de aday olmuştu. Şahsen benim mutlak görülmesi gereken filmler listemde üst sıralarda yerini alıyor bu film. Ancak sizde bu filmi benim gibi görmek istiyor ancak 2 Kasıma kadar vakit çok az, kesin kaçırdık bu filmi diye düşünüyorsanız merak etmeyin. Volver (Dönüş) 3 Kasım da sinema salonlarımızda ki yerini alacak ve bizim bu filmi seyredebilmek için bol bol vaktimiz olacak (umarım!!)

Bu filmi ve festivaldeki diğer filmleri izlemek istiyorsanız Maçka G-Mall veya Beyoğlu Alkazar sinemalarına ya da Fransız Kültür Merkezine gitmeniz gerekiyor. Hatta ve hatta Fransız Kültür Merkezindeki gösterimler ücretsiz. Daha fazla bilgi için www.komedifilmlerifestivali.com u tıklayabilirsiniz.

Haydi kalın sağlıcakla!!

No comments: