Friday, May 18, 2007

Bugün yıllar sonra yine öğrenci gibi hissettim kendimi. Bir haftadır okulda "Akıllı Tahta" kursu alıyoruz. Şimdi nedir bu akıllı tahta? Adamlar yeni bir tahta geliştirmişler. Bildiğiniz beyaz tahta görünümünde ancak farklı tarafı bilgisayarınıza bağlanabiliyor olması. Böylece bilgisayarınızdaki bilgileri tahtada gösterebilirken, tahtaya yazdığınız şeyleri de direk bilgisayarınıza atabiliyosunuz. Aslına bakarsanız oldukça kullanışlı bişey, böylece her sınıfta aynı örnekleri tekrar tekrar yazmak yerine tek bir tuşla hepsini tahtaya aktarabiliyosunuz, hatta öğrencilerin defter tutmasına bile gerek yok çünkü tahtada yaptığınız herşeyi öğrencilerinize mail olarak atabiliyosunuz!! Hey gidi hey..nerdeeen nereye!!Bu gidişle kara tahta yakın bir gelecekte tarihin tozlu sayfalarına karışır gibi görünüyor (gerçi tahtanın maaliyeti biraz fazla ama..).
Neyse işte bizde 1 haftadır bu tahtayı nasıl kullanacağımızla ilgili bir kurs görüyorduk..Bugün de kursun bitiminde "bakalım neler öğrenmişiz"i anlamak üzere sınav olduk..Şu sınav ve öğrencilik psikolojisi ne acayip bişey, görseniz koca koca insanlar(öğretmenler) önce bir kuşun kalem arama telaşına düştük, sonra da nasıl kopya çekerizin yollarını konuştuk :) gerçekten görülmeye değer çok komik bir tabloydu. Keşke foğraf makinam yanımda olsaydı da o manzarayı sizinle de paylaşabilseydim.
Neyse ki üstün bilgi paylaşımı yeteneğimizle hepimiz çok iyi notlar aldık sınavdan...kısa bir süreliğine olsada yeniden öğrenci gibi hissetmek çok güzeldi :))

5 comments:

Anonymous said...

Enteresan birşeymiş bu kurs.Hiç duymamıştım.Çok eğlendiğinizi tahmin edebiliyorum.Bizimle de paylaştığın için teşekkürler.Her zaman takip ediyorum yazdıklarını.Hep yaz sen :) Yürüyüşlere devam mı?
Tuğçe

enginar said...

saol tuğçecim:)) kurs gerçekten eğlenceliydi tahmin ettiğimden cok daha fazla..yürüyüşler maalesef ısınan havalar yüzünden sekteye uğradı işler de çok yoğun şu ara ama tekrar başlicam inşallah!!

Anonymous said...

yaaa.. kara tahta, tebesir tozu, tebesir tozu yutup yalandan hastalanip kaytarmaya calisan salak ögrenciler devri bitiyor mu yani simdi! cok üzücü :(

not: tucce, biraz da sen yazsan, di mi ama :)

enginar said...

o devir bitmez raşocum..öğrenci milleti bu elbet kaytaracak bir yol bulurlar :))

ibeking said...

waaayyy beeeeeee!!