Tuesday, July 10, 2007

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!! Gorusemedigimiz bu arada kucuk bir tatil kacamagi yaptim. Birkac ay once size ballandira ballandira anlattigim bir film vardi. Iste ben de 4 gunluk bu tatilimi o filmin basrolunde olan yerde gecirdim. Yani Paris'te!!

Gercekten cok guzel bir kent Paris. Tabii ki 4 gun asla yeterli degil. Tadi damaginizda kaliyor. Bazi yerler vardir 1 kere gormeniz yeter de artar bile; bazi yerler vardir 1 kez gormek asla yetmez. Iste Paris de cok kereler gidilmeyi hakeden bir yer bana sorarsaniz.

Gorulmesi gerekn belli basli yerler malum, biz de elimizden geldigince her yeri gormeye calistik vebu konuda oldukca da basarili olduk sanirim. Ancak metroda yolumuzu bulmak konusunda bayagı bir zorlandigimizi soylemek zorundayim. Inanilmaz genis ve karmasik bir metrosu var, gercekten de dedikleri gibi Paris'i ters cevirseniz altinda bir şehir daha var. Yalniz dikkatimi ceken birsey boyle bir metro agina sahip olmasina ragmen halen trafik probleminin olmasi.Metroya ragmen herkes heryere arabasiyla gitmeye calisiyor, bu da Istanbul trafigini aratmayan bir trafik yaratiyor.
Neyse metro olayini fazla uzatmayayim.Yolumuzu nasıl bualacagimizi az cok cozdukten sonra once Seine nehrinde kisa bir gezi sonra ver elini Louvre,Versailles,Eiffel,Champ Elysees,Notre Dame...Iste size kisa ama yogun gezimizden birkac kare..


Haydi gorusuruz!!!

4 comments:

Anonymous said...

bengüm cok iyi bir secim yapmissin arkadasim, dedigin herseye aynen katiliyorum, yani kendi gezimin ardindan bir yazi yazmis olsaydim kelimesi kelimesine ayni olurdu :) ve isin kötüsü döndügünde özlüyorsun paris'i, sanki yillarini gecirmissin gibi :) istanbul'dan sonra özledigim tek sehir! hava nasildi? fotograflardan güzel gibi geldi! bir de fotolari tek tek koysan da biz de doya doya baksak :)

enginar said...

ilk iki gun hava inanilmaz soguktu ve acayip yağmur vardı daha dogrusu bir indirip bir duran bir yağmur vard ama yilmadik ususek de ıslansak da gezdik...cok keyif aldim ben..resimleri flickr'a koydum oradan bakarsin artikin..optm

ibeking said...

alçak kadın beni de götür bir daha ki sefer...

enginar said...

gotururum arkadasim..ama ben de sardegna'ya gelmek istiyorum!!!