Wednesday, July 25, 2007

22 Temmuzu acısı ve tatlısıyla geride bıraktık..Ben o gün sandık başında görevli olduğumdan ve boyle bir gorevi ilk defa yaptığımdan benim için daha enteresan bir deneyim oldu..
Sabahın 7 sinde gorevli oldugum sandığın başında görevime başladım.Once zarflar ve pusulalar mühürlendi daha sonra görev dağılımı yapıldı(ve ben liste ve kimlik kontrlunden sorumlu oldum). Bu arada bir kalabalık bir kalabalık...sıcaga kalmamak ya da sırada cok beklememek tealşıyla daha oy verme işlemi başlamadan sandıkların önünde uzuuun kuyruklar oluşmuştu bile. Neyse saat 8 itibariyle oy verme işlemi başladı.
Bizim insanımız pek bir alem. Oy verme işi gizlilik esasına dayanan bir olaydır,öyle değil mi? Ya da biz öyle biliriz. Gerçekten çok komik ve bir o kadar da tuhaf manzaralara şahit oldum.
Oyunu kullanmak için paravanın arkasına geçmiş olan bir bayan eşine sesleniyor(seslenmekten ziyede avazı çıktığı kadar bağrıyor:)):
"Hasaaan!! Gel gel sen de gel!"
Tabii sandık başkanı olaya hemen el koyuyor:
"Olur mu hanımefendi. Siz kendiniz kullanacaksınız" tarzında bişeyler diyor ama nafile...teyze ısrarlı;
"Amaaan nolacak ki?? Kocam değil mi nasıl olsa, ayrımız gayrımız mı var???"
Güler misin, ağlar mısın? Hani eskiden "Olacak O Kadar" vardı ya; işte tam oradaki karikatürize edilmiş karakterler gibi bir tip..ve bundan başka daha bir sürü tipler geldi geçti sandıktan o gün.
Neyse işte öyle böyle derken atlattık seçimleri, asıl önemli olan bundan sonra bizi nelerin beklediği...inşallah herşey iyi olur!!!

2 comments:

Anonymous said...

anaaaa aşağıda neler varmış neler :) birgün beraber gidelim, tost yeyip ayran içelim, bir de ben bahçede sigara içeyim siz bakın :) seçime gelince, demek ki bizim millet buna layık!

enginar said...

evet rhsancim aynen oyle..tost ayran super olur valla :)