Sunday, February 25, 2007

Oscar törenleri için geri sayım başladı...Bakalım altın heykelcik bu yıl kimlere gidecek?
Aday filmlerin bir kısmını izleme fırsatımız oldu. Bir kısmı bu hafta gösterime girdi,bir kısmını da önümüzdeki haftalarda izleme fırsatımız olacak. Gerçi bu hafta o kadar çok iyi film geldi ki geçen haftadan izleyemediklerimizi de eklersek hepsini izleyebilme olasılığımız yok gibi bişey. Onun için doğru seçimler yapıp mutlaka görmemiz gerekenlere öncelik vermeliyiz kanımca.
Peki Oscar yarışında bizim tahminlerimiz ne kadar tutacak? Filmlerin hepsini izleme fırsatı bulamadığımız için çok doğru tahminler yapmak mümkün değil belki ama yinede gönlümden geçenleri yazayım.
En İyi Film: Birçok festivalden ve Golden Globe'dan başarıyla çıkan Babel Oscara en yakın aday.
En İyi Yönetmen: The Departed(Köstebek) ile Martin Scorsese (adamcağız nerdeyse her sene aday olup olup alamıyor bu ödülü bu sene sırf bu yüzden alabilir diye düşünüyorum) Ama olur da yine alamazsa ikinci olasılık Babel ile Alejandro Gonzalez Inarritu
En İyi Erkek Oyuncu: Bu kategorideki filmlereden sadece bir tanesini izleme fırsatımız oldu o da Kanlı Elmas. Leonardo gercekten iyi bir performans sergilemiş,neden olmasın?
En İyi Kadın Oyucu:Gönül ister Devil Wears Prada'daki muhteşem oyunculuğu ve karizmasıyla Meryl Streep kucaklasın Oscarı.Ama diğer adaylarda oldukça iddialı.Sanırım en çekişmeli kategori bu olacak. The Queen'deki rolüyle Helen Mirren övüle övüle bitirlemiyor, Golden Glob'u almış olması da onu Oscar'a biraz daha yakınlaştırıyor. Penelope Cruz Volver'daki rölüyle zaten şimdiye kadar bu daldaki birçok ödülü kapmayı başardı. Kate Winslet ve Judi Dench de bir o kadar önemli rakipler.
Diğer adaylara buradan ulaşabilirsiniz.
Herşey bu gece saat 01:00 itibariyle belli olmaya başlayacak. Uyumamayı başarabilirsem kanlı canlı seyretmeyi planlıyorum Oscar törenlerini. Bakalım tahminlerde ne kadar başarılı olacağız :)

No comments: