Sunday, August 26, 2007

Uzuuuun zamandir sinemayla ya da izledigim filmlerle ilgili birseyler yazmamisim. Aslına bakarsanız uzun zamandir dogru durust sinemaya gittigim de soylenemez. Yazın boyle oluyor heralde. Sinemaya gitmek, film izlerken çikolata,gofret,patlamış mısır vs. yemek falan daha ziyade bir kış aktivitesi olarak goruluyor. Zaten yaz olunca sinemalara da soyle elle tutulur pek film de gelmiyor. Yada geliyor da biz farkına varmıyoruz, kapalı yerde 2 saat boyunca oturmak bize cazip gelmedigi icin bakmıyoruz,okumuyoruz,ilgilenmiyoruz...Mesela her ay mutlaka sinema dergisi alan ben,yaz basindan beri dergilerin önünden bile gecmedim!!

Neyse canim sinemaya gitmiyosak bu hiç film seyretmiyoruz anlamına gelmiyor..Evde vakit nasıl gecer...ya kitap okuyarak ya birşeyler seyrederek ya da internette oyalanarak. Televizyonda seyredecek hiçbirşey olmadığını da hesaba katarsak geriye tek bir alternatif kalıyor o da birkaç guzel film edinip evde izlemek.

Bu aralar bende bir Woody Allen merakı hasıl oldu. Bundan birkaç ay once birkaç tane Woody Allen filmi almıştım ama bir turlu izleme fırsatı bulamamıstım. İşte gecenlerde evde bos bos otururken fırsat bu fırsat deyip izlemeye basladım.

Once vizyona girdiginde sinemada da izlemiş oldugum Match Point'i yeniden izlemekle basladim. Bu filmin cok basarılı bir açılış sekansı var. Şans faktörünün insan hayatında ne kadar onemli bir yeri oldugu ancak bu kadar guzel anlatıla ve gosterilebilinir. Bu filmde Allen sadece yonetmen olarak karşımızda.

Daha sonra da sırasıyla 1977 yapımı "Annie Hall", 1979 yapımı "Manhattan"ve son olarak da 1993 yapımı "Manhattan Murder Mystery"i izledim. Bu filmleri izledikçe daha onceleri cok antipatik buldugum bu adamı daha cok sevdim.Inanılmaz keyifli filmler. Ozellikle "Manhattan Murder Mystery'i tavsiye ederim, yer yer gülmekten kırıldıgım cok keyifli bir film. Bahsettigim bu üç filmin bir ortak özelliği daha var. Üçünde de Woody Allen'a aynı oyuncu eşlik ediyor. O gün bu gün tarzından hiç ödün vermeyen hatta bence yüksek bel pantolonları ve etekleriyle,gözlükleri ve saçıyla bir tarz abidesi olan Diane Keaton.



Tüm bu filmlerle ilgili mutlaka üzerinde durulması gereken birşey daha var bence, o da müzikleri!! Mukemmel tek kelimeyle mukemmel!!!

Diyeceğim odur ki eğer bu filmleri daha once izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. Ben de en kısa zamanda gidip diğer WA filmlerini edinip arşivlemeye devam edicem..onerileriniz varsa bekliyorum..

Bu arada cok daha once izlediğim iki filmi var Woody abinin, "Melinda&Melinda" ve "Everyone Says I Love You" onlar da cok guzel ve keyifli filmler!! İzlerseniz iyi seyirler :)

Friday, August 17, 2007


SOL TARAFTA AÇIK OLARAK GÖRDÜĞÜNÜZ ŞEMSİYELERİN ALTINDA 5 GÜN BOYUNCA YATIP PÜFÜR PÜFÜR ESEN RÜZGARIN TADINI ÇIKARIP CUP CUP DENİZE ATLAYIP SERİNLEMEYİP AMA DALGALARLA BOĞUŞUP ÇOCUKLAR GİBİ EĞLENİP SONRA BOL BOL YİYİP İÇİP KİLO ALIP ENGİN DENİZ MANZARASININ TADINI ÇIKARIP BİR TATİLİ DAHA BİTİRİP YUVAYA DÖNDÜM...
TATİL BİTTİ!! (tamam tam bitmedi ama çok az kaldı)
DARISI SENEYE!!

Saturday, August 04, 2007

Herhalde ne yazacağımı anlamış bulunuyorsunuz :) çok seviyorum ben bu Candan Erçetin'i!!
2000 yılında başlamış bizim C.E. maceramız...Bugun usenmedim dolapları indirip bir yerlerde sakladığımı bildiğim eski konser biletlerini buldum..onun için bu kadar net konusabiliyorum :)

Bakın bu ilk biletimiz...heralde biletix yokmuş daha o zamanalar :)
Bununla beraber tam 4 sene hiç ara vermeden takip etmişiz konserleri...yani 2000-'01-'02 -'03 de arka arkaya bıkmadan usanmadan gitmişiz :) Sonra nedense arada iki senelik bir firemiz var..2004 ve '05'de gidememişiz..2006'da aynen devam ve tabii ki '07..
Biletlere bakarken bişey dikkatimi çekti..dikkatli bakarsanız sizde gorebilirsiniz belki..cok da komiğime gitti..yani bu kadar tutarlılık da olmaz ki canım :) her iki sene de bir tamı tamına aynı tarihlerde gitmişiz biz bu konserlere:

26 Mayıs 2000-2001 / 23 Temmuz 2002-2003 / 03 Ağustos 2006-2007 ilginç!!

Neyse özetle diyeceğim "yine candan erçetin'deydik ve yine muhteşemdi"..canlı performansı bu kadar iyi olan daha kaç kişi var bilmiyorum ama ben bundan sonra da konser haklarımı C.E'den yana kullanabilirim...eğer sizde daha once gitmediyseniz size de şiddetle tavsiye ederim!!