Thursday, March 29, 2007


Bu hafta çok güzel bir film giriyor vizyona..yani bilmiyorum ama çok güzel olduğunu tahmin ediyorum :) Paris,Je T'aime.. Filmde kimler yok ki..Aklınıza gelebilecek herkes var aşağı yukarı..Tam yirmi tane yönetmeni var mesela..20 yönetmenin kamerasından 20 farklı Paris ve aşk hikayesi..Sizin kulağınıza da iyi gelmiyor mu?? Görmek istediğim bir sürü film var ve hiçbirine vakit bulup gidemiyorum demiştim.. Ama çok kararlıyım hemen yarın olmasa bile cumartesi mutlaka izleceğim bu filmi..Sonra üzerine daha cok yorum yaparım!




Bu arada Paris demişken izlemediyseniz size mutlaka Luc Besson'un Angel-A sını izlemenizi tavsiye ederim. Tam bir loser olan Andre ve onu kurtarmaya gelen meleği Angel-A arasındaki sıradışı hikaye. O kadar güzel ki, o kadar güzel Paris manzaraları var ki, ve öyle bir aşk hikayesi ki gerçekten izlemelisiniz..siyah beyaz şahane bir Paris ve aşk hikayesi.




Umarım Paris,je t'aime de Angel-a kadar güzel ve etkileyici bir filmdir!! Sabırsızlıkla bekliyorum..İzler izlemez izlenimlerimi yazıcam :)








Monday, March 26, 2007

2070'den Mektup!

Siemaya gitmek istiyoruuuummm!!!! Görmek istediğim istediğim bir sürü film var ve ben bir türlü zaman bulup sinemaya gidemiyorum. Utanmadan bir de neler izleyebiliriz bu hafta diye yeni gelen filmleri falan yazıyorum.Peki bunlardan kaçını izleyebildim?? Çok azını :(
Ne güzel ayarlamıştım ders programımı, haftasonu dersti kurstu vakit kalmıyo bari hafta içi giderim demiştim...hıh...çok gittim gerçekten de!!
Bu hafta için planlarım vardı onlar da bütün bir haftamı alacak çevre semineri yüzünden suya yattı..
Bugün seminerin ilk günüydü...Konu malum...internette de cok donen bir filmi izleterek basladılar konuya..2070'DEN MEKTUP..film yukarda..izlemediyseniz izleyebilirsiniz(her ne kadar iç açıcı olmasada)..

Thursday, March 22, 2007

Bugün yine çok mutlu bir gündü. Çünkü şakır şakır yağmur yağdı.Ben de bütün dilimde aynı şarkı dolandım durdum:

It's raining men
Hallejulah

Gerçi ilk defa bugün bu kadar dikkatimi çekti bu şarkının sözleri,bildiğimiz yağmurla falan uzaktan yakından alakası yok ama olsun, ben onu öyle kabul ediyorum :)

Günün anlam ve önemine uygun bir de etkinlik gerçekleştirdim.Okulumun Çevre Klubündeyim.Bugün de 15 öğrencimi Saint Joseph Lisesindeki Küresel Isınma konulu sempozyuma götürdüm.Küresel ısınma ve çevre bilinciyle ilgili ilköretim ve lise öğrencilerinin hazırladigi sunumlari izledik.Hepside çok iyi hazırlanmıştı.Iste size bugunden bazi notlar:

KÜRESEL ISINMAYI ENGELLEMK ICIN BIREYSEL OLARAK NELER YAPABILIRIZ???
Bozuk bir musluk 10 dakikada 1 kahve fincanı su doldururmuş,buda yılda 11.100 litre su demekmis..Bozuk muslugunuz varsa aman dikkat!!Ayrıca banyoda ve mutfakta düşük hızlı su akışı 4 kişilik bir aileye yılda 13.200 litre su tasarruf ettiriyormuş!




Alışverişte ekonomik boy urunler secmekte yarar var!








Geri dönüşüm onemli!








Ve tabii ki ağaçlar,ormanlar..Her yıl hektarlarca kaybettiğimiz ormanlar..Kaybettiklerimizin yerine yenilerini dikmek görevimiz









Contact TEMA

Tuesday, March 13, 2007

Bahar geliyor, doğa yeşeriyor, çiçekler açıyor, böcekler uçuyor...
Doğadaki herşey yeşerip canlanırken bizim de birşeyler yapmamız lazım, öyle yan gelip yatmak olmaz...Zaten bütün kış yedik,içtik,yattık...Vücüdumuzun malum bölgelerini bir güzel büyüttük...Ama artık bu gidişata bir dur demenin zamanı geldi...Vee ben bu gidişata dur demek için geçen pazar yürümeye başladım...Söz verdim kendime okula geç gittiğim günler her sabah 1 saat yürüyecektim...Verdiğim sözü tutmakta karalıydım...Nitekim 2 gün gayet başarılı bir şekilde, üşenmeden kaltım,eşortmanlarımı giydim,arabaya atlayıp ver elini Caddebostan sahil...Yürüdüm yürüdüm...Mis gibi hem sporumu yaptım hem temiz deniz havası aldım...Temiz havaya dikkatinizi çekmek istiyorum.Lakin bir spor salonuna gidemememin en önemli nedenlerinden biridir.Bilirsiniz spor salonlarının kendine has tuhaf bir kokusu vardır, beni hep rahatsız etmiştir...Neyse konu fazla dallanıp budaklanmadan toparlıyayım 3. gün yine sporumu yapmak üzere bir heves kalkmıştım ki o da ne şakır şakır yağmur, buz gibi bir hava. Tabii o gün ve ertesi gün bizim yürüyüş hava şartlarına takıldı..Pazara kadar da iş engeline takılacak..Ama pazar günü çok karalıyım az biraz kahvaltı ondan sonra ver elini sahil...Spor yapmak gibisi yok arkadaşlar...Vallahi!!

Thursday, March 08, 2007

KADIN

Kimi der ki kadın
uzun kış gecelerinde
yatmak içindir.
Kimi der ki kadın
yeşil bir harman yerinde
dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.
Kimi der ki ayalimdir.
Boynumda taşıdığım vebalimdir.
Kimi der ki hamur yoğuran.
Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek,
ne ayal, ne vebal.
O benim kollarım, bacaklarım.
Yavrum, annem, karım, kız kardeşim hayat arkadaşımdır.

Nazım HİKMET

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun!!